Cukrářka v hotelu Alcron Praha

Hotel Alcron Praha

Šéfkuchař hotelu Alcron Praha Roman Paulus

Petra prožila nezapomenutelné dva dny v kuchyni a cukrárně v hotelu Alcron Praha. Poprvé se na vlastní kůži setkala s molekulární gastronomií a naučila se pracovat s vakuovačkou! Pod vedením šéfkuchaře Romana Pauluse se s chutí dala do přípravy crumble, gnocchi či hamburgerových bulek a mnoha dalších pokrmů. Vidět na vlastní oči, jak to ve velké hotelové restauraci funguje? PročByNe! Čtěte její blog 👇🏼

_______________________________________________________

*Petra Vlková byla poslední finalistkou z boje o stáž u šéfkuchaře hotelu Alcron Romana Pauluse, která si díky velkorysé nabídce naší patronky Martiny Dlabajové a ochotě pana Pauluse ukázat svět velké gastronomie všem účastníkům finále jako poslední podívala na dva dny do kuchyně – a také cukrárny v hotelu Alcron Praha. A jak nám Petra své zážitky popsala?*

Do Prahy jsem dorazila již den před stáží, protože jsem měla domluvené ubytování. Hotel, ve kterém jsem byla, se nacházel pouze pár minut od vlakového nádraží, kam jsem přijela, a dokonce i jen pár kroků od samotného Alcronu. Předchozí den jsem si prošla cestu, abych věděla kudy se v úterý dopoledne vydat. První den jsem přišla na recepci, kde mě vyzvedla jedna učnice a ukázala mi šatnu a zázemí restaurace. Pro mě to byl ze začátku pořádný labyrint.

První úkol, který jsem dostala, bylo marinování masa. Poté jsem pomáhala se zeleninou a dokonce se poprvé seznámila s vakuovačkou. Odpoledne jsem měla slíbeno, že mohu jít pomáhat do cukrárny. Na to jsem se těšila ze všeho nejvíce. Hned jsem dostala do rukou recept na crumble, tedy takovou drobenku, která se později přidávala k různým dezertům. Mohla jsem ochutnat výbornou dýňovou zmrzlinu, kterou si sami dělají. A dokonce jsem se tu setkala i s molekulární gastronomií. Z Alcronu jsem odcházela kolem 11 večer a těšila se na další den.

Druhý den jsem přišla již o trochu dříve. Obalovala jsem řízečky, připravovala gnocchi a dělala těsto na hamburgerové bulky. Tento den jsem musela odjet brzy, protože bydlím až na Moravě a spoje mi nenavazovaly.

Stáž v Alcronu byla pro mě nezapomenutelným zážitkem. Viděla jsem na vlastní oči, jak to v takové restauraci funguje. Všichni kuchaři byli moc milí a vše, co jsem nevěděla, mi vysvětlili. Nejvíce jsem byla nadšená z cukrárny. Dokonce mohu tuto cukrárnu navštívit ještě jednou. A navštívím! Takže to snad nebyla moje poslední stáž v Alcronu.

Chtěla bych poděkovat celému týmu PročByNe?, že vytvořil takový úžasný projekt, díky němuž jsem se podívala až sem. Děkuji za to, že mi zařídili skvělé ubytování a vše kolem stáže.

 

*Vzpomínám si na den, kdy jsem ve škole šla kolem nástěnky a jen tak jsem zkusila poslat svůj životopis s motivačním dopisem. Nikdy jsem nevěřila, že bych mohla postoupit do dalšího kola a už vůbec ne do finále. Nikdy nevíte, jaký sen se Vám zrovna splní. Třeba se splní i ten Váš. PročByNe?*

 

Petra Vlková